U kunt hier inloggen:          Wachtwoord vergeten?

Het laatste

Nieuws over Wijn Verlinden


Essence de Dourthe: merkwijn hors catégorie
10-11-2016

Op de site van Perswijn staat een artikel van René van Heusden over zijn deelname aan de proeverij Essence de Dourthe op 24 oktober jl. bij Restaurant Noble in 's-Hertogenbosch:

Essence de Dourthe: merkwijn hors catégorie 

Welke zichzelf serieus nemende wijndrinker (m/v) durft anno 2016 nog gezien te worden met een merkwijn van het type generieke AC Bordeaux in het glas? 

 

Bordeaux is toch helemaal uit de tijd? En merkwijnen zijn er toch voor onzekere mensen die niets van de 'juiste' namen afweten? Bij het huis Dourthe denken ze daar wat genuanceerder over. Ook al is het op papier maar simpele een Bordeaux, hun prestigewijn Essence de Dourthe laat menige cru classé achter zich!

Patrick Jestin, algemeen directeur van Dourthe, was recentelijk in Nederland om bij restaurant Noble in 's-Hertogenbosch de jaargang 2010 van Essence te laten proeven, samen met nog wat andere (château)wijnen uit zijn portfolio die door importeur Verlinden Drink & Discover gevoerd worden. En laat het nog maar eens gezegd zijn aan het adres van alle sceptici: Bordeaux 2010 proeven (en drinken) is bepaald geen straf. 

Klik hier voor het hele artikel.

Eén van de percelen die voor de Essence wordt gebruikt

Terug || Nieuwsarchief

Verlinden Drink and Discover